11 Jan 2018 – Agrodebat 2018

In January 2018, the yearly debate on agriculture (Agrodebat 2018) organized by Wageningen Economic Research focuses on the changing role of the Netherlands in a dynamic international playing field (in Dutch). 

Op 11 januari 2018 is het zesde Agrodebat, dit keer in de Lloydstoren in Rotterdam. Het debat gaat over de veranderende rol van Nederland in een dynamisch internationaal speelveld.

Toegang tot internationale markten is erg belangrijk voor de Nederlandse agrosector. De Nederlandse afzetmarkt is te klein voor de ambities van veel bedrijven, die een groot deel van hun producten – variërend van zaaizaad tot kippenslachtlijnen tot kaas – afzetten buiten Nederland. Omgekeerd draaien veel bedrijven in de agrosector – zowel in de toelevering als in de verwerking – voor een belangrijk deel op ingevoerde grondstoffen. Maar er is ook kritiek op de globalisering van markten.

Wat betekent dat voor Nederlandse agrosector?

Het Agrodebat 2018 draait om de vraag wat dit betekent voor de Nederlandse agrosector. Kunnen andere handelsregels leiden tot een beter ‘level playing field’ voor internationale handel in landbouwproducten en de zorgen om de al dan niet vermeende negatieve effecten wegnemen? Welke rol is er voor internationale organisaties en het bedrijfsleven? Welke risico’s voor de sector brengt de neiging tot protectionisme met zich mee? Of bieden de trends in internationale agrarische handel ook nieuwe kansen voor de Nederlandse agrosector, bijvoorbeeld door – weer- voorop te gaan lopen?

We gaan hierover graag in debat onder onder leiding van Roelof Hemmen. Registratie is mogelijk via deze link.

Event: Agrodebat 2018

When: 11 January 2018

Where: Rotterdam, the Netherlands

Organizer: Wageningen University & Research

Website: http://agrifoodtechplatform.nl/evenement/agrifoodtech-platform-congres-2017/